» Kendingez » Forum » GEZMEK İÇİN GEREKLİ BİLGİLER » ABD Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

ABD Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

En az 6 ay geçerli pasaport.

(10 yıllık B1 - B2 veya indefinite vize sahibi kişiler dahil) tüm vize başvuruları şahsen gerçekleştirilmelidir.

Müracaat öncesi konsolosluktan randevu alınması gerekmektedir.

Tüm sorularınız ve randevu talepleriniz için hafta içi 09am - 08pm saatleri arasında 0212 340 44 44 numaralı telefondan konsolosluk ile irtibata geçebilirsiniz. (Söz konusu telefon hizmeti ücretlidir.Herhangi bir İş Bankası Şubesine belirli bir ücret yatırılıp, PIN numarası temin edilmesi gerekmektedir. Her pin numarası bir arama için geçerlidir. Telefon da randevu alınırken operatör tarafından her türlü sorunuz cevaplanır ve süre kısıtlaması yoktur. )

 

Vize çıkış süresi: Kabul edilen vizeler 4 - 5 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

Daha önceden alınmış Amerika vizesi bulunan ve vize süresi bitmiş kişiler tekrar vize başvurusunda bulunduklarında internetten form doldurmak zorundadırlar. ( https://evisaforms.state.gov/ds156.asp)

 

Şahsi başvuru yapılması istenildiği için aşağıda belirtilmiş olan evraklardan farklı dökuman istenebilir.

Konsolosluk vize ücretinin Fortis´e yatırılması gerekmektedir.

Ticari Vize

1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi.


3.   Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO).        Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.

4.   Vergi levhası fotokopisi.

5.   SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

6.   Nüfus cüzdanı fotokopisi.

7.   Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda kaşeli ve imzalı davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.

8.   Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

9.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)

  10. 2 adet vesikalık fotoğraf. (Son altı ay içerisinde     çekilmiş olmalı. Şapka, güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanılmamalı. Dini inanç nedeni ile başörtüsü kullanılıyorsa yüz, kulaklar ve alın görünmeli. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı. Profesyonel fotoğraf kağıdı.

 Turistik Vize

1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.

2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi.

3.   Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.

4.   Vergi levhası fotokopisi.

5.   SSK işe giriş bildirgesi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK'nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

6.   Nüfus cüzdanı fotokopisi.

7.   Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

8.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)

9.   2 adet vesikalık fotoğraf. (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı. Şapka, güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanılmamalı. Dini inanç nedeni ile başörtüsü kullanılıyorsa yüz, kulaklar ve alın görünmeli. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı. Profesyonel fotoğraf kağıdı.

10.  Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri

11.   Otel rezervasyon formu.

12. Uçak bileti rezervasyonu.

İrtibat Adresleri:

Konsolosluk
Kaplıcalar Mevki Sk. No: 2 İstinye İstanbul
+90 212 335 90 00/340 44 44

Büyükelçilik
Atatürk Bulvarı No:110 Kavaklıdere Ankara
+90 312 468 61 10

Web:http://turkish.turkey.usembassy.gov/

Önemli not: Yukarıdaki bilgiler bugün için geçerlidir, zaman içinde değişiklik gösterebilir.

Binrota
10-06-2009
ABD Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

En az 6 ay geçerli pasaport.

(10 yıllık B1 - B2 veya indefinite vize sahibi kişiler dahil) tüm vize başvuruları şahsen gerçekleştirilmelidir.

Müracaat öncesi konsolosluktan randevu alınması gerekmektedir.

Tüm sorularınız ve randevu talepleriniz için hafta içi 09am - 08pm saatleri arasında 0212 340 44 44 numaralı telefondan konsolosluk ile irtibata geçebilirsiniz. (Söz konusu telefon hizmeti ücretlidir.Herhangi bir İş Bankası Şubesine belirli bir ücret yatırılıp, PIN numarası temin edilmesi gerekmektedir. Her pin numarası bir arama için geçerlidir. Telefon da randevu alınırken operatör tarafından her türlü sorunuz cevaplanır ve süre kısıtlaması yoktur. )

 

Vize çıkış süresi: Kabul edilen vizeler 4 - 5 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

Daha önceden alınmış Amerika vizesi bulunan ve vize süresi bitmiş kişiler tekrar vize başvurusunda bulunduklarında internetten form doldurmak zorundadırlar. ( https://evisaforms.state.gov/ds156.asp)

 

Şahsi başvuru yapılması istenildiği için aşağıda belirtilmiş olan evraklardan farklı dökuman istenebilir.

Konsolosluk vize ücretinin Fortis´e yatırılması gerekmektedir.

Ticari Vize

1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi.


3.   Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO).        Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.

4.   Vergi levhası fotokopisi.

5.   SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

6.   Nüfus cüzdanı fotokopisi.

7.   Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda kaşeli ve imzalı davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.

8.   Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

9.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)

  10. 2 adet vesikalık fotoğraf. (Son altı ay içerisinde     çekilmiş olmalı. Şapka, güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanılmamalı. Dini inanç nedeni ile başörtüsü kullanılıyorsa yüz, kulaklar ve alın görünmeli. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı. Profesyonel fotoğraf kağıdı.

 Turistik Vize

1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.

2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi.

3.   Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.

4.   Vergi levhası fotokopisi.

5.   SSK işe giriş bildirgesi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK'nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

6.   Nüfus cüzdanı fotokopisi.

7.   Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

8.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)

9.   2 adet vesikalık fotoğraf. (Son altı ay içerisinde çekilmiş olmalı. Şapka, güneş gözlüğü gibi aksesuarlar kullanılmamalı. Dini inanç nedeni ile başörtüsü kullanılıyorsa yüz, kulaklar ve alın görünmeli. Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı. Profesyonel fotoğraf kağıdı.

10.  Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri

11.   Otel rezervasyon formu.

12. Uçak bileti rezervasyonu.

İrtibat Adresleri:

Konsolosluk
Kaplıcalar Mevki Sk. No: 2 İstinye İstanbul
+90 212 335 90 00/340 44 44

Büyükelçilik
Atatürk Bulvarı No:110 Kavaklıdere Ankara
+90 312 468 61 10

Web:http://turkish.turkey.usembassy.gov/

Önemli not: Yukarıdaki bilgiler bugün için geçerlidir, zaman içinde değişiklik gösterebilir.