» Kendingez » Forum » GEZMEK İÇİN GEREKLİ BİLGİLER » İngiltere Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

En az 6 ay geçerli pasaport.

06 Aralık 2007 tarihi itibarı ile seyahat edecek olan yolculardan şahsen başvuru talep edilmektedir.
https://www.visainfoservices.com/tr_TR/main_page.html adresinden detaylı bilgi alınabilmektedir.

İngiltere Konsolosluğu herhangi bir sayfası yırtılmış (1mm. dahi olsa) hasar görmüş pasaporta vize vermemektedir.

Vize başvuru formu siyah kalemle doldurulmalı.

Konsolosluga vize başvurusu için yollanan aşağıda belirtilen evrakların Yeminli Tercüme Bürosundan İnglizce’ye tercüme edilmiş olması gerekmektedir. (Ticaret Sicil Gazetesi, faaliyet belgesi,dilekçe ve eksiksiz doldurulmuş form )

Konsolosluk vize ücretini başvuru sırasında nakit olarak almaktadır. Şahsi başvurularınızda yanınızda nakit para bulundurmanızı ve konsoloslukların vize ücreti için güncel bilgiyi başvurunuzdan önce öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Konsolosluk Bilgi Hattı 0212 340 45 37 no lu numaradan ulaşılmaktadır. (14 USD karşılığında olup, kredi kartından ücret alınmaktadır.)

Şahsi başvuru yapılması istenildiği için aşağıda belirtilmiş olan evraklardan farklı dökuman istenebilir.

16 yaşın altındaki kişiler parmakizi verirlerken mutlaka yanlarında onlara eşlik eden yetişkin biri bulunmalıdır. Eşlik eden ebeveyn/yetişkin kişinin ismi mutlaka Konsolosluğa bildirilmeli ve öncesinde kayıt altına alınmalıdır. Yanında yetişkin olmadan başvuru yapacak 16 yaşın altındaki kişilerin biometrik kayıtları Konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir. Ayrıca vize başvuru formları mutlaka anne veya baba tarafından imzalanmış olmalıdır.

Ticari Vize
1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi. (İngilizce tercüme edilmiş)

2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi .

    3. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve   her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır. (İngilizce Tercüme edilmiş.)

4.   SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi . (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

5.   Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda, imzalı ve kaşeli davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.

6.   Şirketin antetli kağıdına ingilizce dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

7.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
* Formun tamamının İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir.
* Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.

8.   Vergi levhası fotokopisi.

9.   Maaş Bordrosu.

10.   2 adet Vesikalık fotoğraf. (Arka fonu beyaz, son 6 ay içinde çekilmiş, normal vesikalık fotograf ebatlarında dış yüzeyü tırtıklı ya da parlak olmayan kağıda basılmış olmalıdır.)

11. Pasaport sayfalaranın fotokopisi.

Turistik Vize
1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi. (İngilizce tercüme edilmiş)

2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi .

3.   Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır. (İngilizce Tercüme edilmiş.)

4.   SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

5.   Şirketin antetli kağıdına ingilizce dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

6.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
* Formun tamamının İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir
* Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.

7.   Vergi levhası fotokopisi.

8.   2 adet Vesikalık fotoğraf. (Arka fonu beyaz, son 6 ay içinde çekilmiş, normal vesikalık fotograf ebatlarında dış yüzeyü tırtıklı ya da parlak olmayan kağıda basılmış olmalıdır.)

9.   Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri

10.   Otel rezervasyon formu.

11.   Maaş Bordrosu.

12.   Uçak bileti fotokopisi

    13. Pasaport sayfalaranın fotokopisi.

İrtibat Adresleri:

Konsolosluk
Meşrutiyet Cad. No:34 Tepebaşı İstanbul
+90 212 334 65 25

Büyükelçilik
Şehit Ersan Cad. No:46/A Çankaya Ankara
+90 312 468 62 30

Önemli not: Yukarıdaki bilgiler bugün için geçerlidir, zaman içinde değişiklik gösterebilir.

Binrota
10-06-2009
İngiltere Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

En az 6 ay geçerli pasaport.

06 Aralık 2007 tarihi itibarı ile seyahat edecek olan yolculardan şahsen başvuru talep edilmektedir.
https://www.visainfoservices.com/tr_TR/main_page.html adresinden detaylı bilgi alınabilmektedir.

İngiltere Konsolosluğu herhangi bir sayfası yırtılmış (1mm. dahi olsa) hasar görmüş pasaporta vize vermemektedir.

Vize başvuru formu siyah kalemle doldurulmalı.

Konsolosluga vize başvurusu için yollanan aşağıda belirtilen evrakların Yeminli Tercüme Bürosundan İnglizce’ye tercüme edilmiş olması gerekmektedir. (Ticaret Sicil Gazetesi, faaliyet belgesi,dilekçe ve eksiksiz doldurulmuş form )

Konsolosluk vize ücretini başvuru sırasında nakit olarak almaktadır. Şahsi başvurularınızda yanınızda nakit para bulundurmanızı ve konsoloslukların vize ücreti için güncel bilgiyi başvurunuzdan önce öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Konsolosluk Bilgi Hattı 0212 340 45 37 no lu numaradan ulaşılmaktadır. (14 USD karşılığında olup, kredi kartından ücret alınmaktadır.)

Şahsi başvuru yapılması istenildiği için aşağıda belirtilmiş olan evraklardan farklı dökuman istenebilir.

16 yaşın altındaki kişiler parmakizi verirlerken mutlaka yanlarında onlara eşlik eden yetişkin biri bulunmalıdır. Eşlik eden ebeveyn/yetişkin kişinin ismi mutlaka Konsolosluğa bildirilmeli ve öncesinde kayıt altına alınmalıdır. Yanında yetişkin olmadan başvuru yapacak 16 yaşın altındaki kişilerin biometrik kayıtları Konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir. Ayrıca vize başvuru formları mutlaka anne veya baba tarafından imzalanmış olmalıdır.

Ticari Vize
1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi. (İngilizce tercüme edilmiş)

2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi .

    3. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve   her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır. (İngilizce Tercüme edilmiş.)

4.   SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi . (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

5.   Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda, imzalı ve kaşeli davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.

6.   Şirketin antetli kağıdına ingilizce dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

7.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
* Formun tamamının İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir.
* Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.

8.   Vergi levhası fotokopisi.

9.   Maaş Bordrosu.

10.   2 adet Vesikalık fotoğraf. (Arka fonu beyaz, son 6 ay içinde çekilmiş, normal vesikalık fotograf ebatlarında dış yüzeyü tırtıklı ya da parlak olmayan kağıda basılmış olmalıdır.)

11. Pasaport sayfalaranın fotokopisi.

Turistik Vize
1.   Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi. (İngilizce tercüme edilmiş)

2.   Şirketin imza sirküleri fotokopisi .

3.   Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır. (İngilizce Tercüme edilmiş.)

4.   SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.

5.   Şirketin antetli kağıdına ingilizce dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.

6.   Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu
* Formun tamamının İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir
* Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.

7.   Vergi levhası fotokopisi.

8.   2 adet Vesikalık fotoğraf. (Arka fonu beyaz, son 6 ay içinde çekilmiş, normal vesikalık fotograf ebatlarında dış yüzeyü tırtıklı ya da parlak olmayan kağıda basılmış olmalıdır.)

9.   Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri

10.   Otel rezervasyon formu.

11.   Maaş Bordrosu.

12.   Uçak bileti fotokopisi

    13. Pasaport sayfalaranın fotokopisi.

İrtibat Adresleri:

Konsolosluk
Meşrutiyet Cad. No:34 Tepebaşı İstanbul
+90 212 334 65 25

Büyükelçilik
Şehit Ersan Cad. No:46/A Çankaya Ankara
+90 312 468 62 30

Önemli not: Yukarıdaki bilgiler bugün için geçerlidir, zaman içinde değişiklik gösterebilir.