» Kendingez » Forum » GEZMEK İÇİN GEREKLİ BİLGİLER » Schengen Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

Schengen Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

Bu sayfada yeralan bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için geçerlidir. Türkiye Cumhuriyetinin diğer ülke vatandaşları’na uyguladığı vize prosedürleri ile ilgili bilgilere http://www.e-konsolosluk.net veya http://www.mfa.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Tüm vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar:
•  Pasaportun 2. sayfasındaki “Hamilinin imzası” kısmı imzalı olmalıdır.
•  Pasaportun geçerlilik süresinin en az altı ay olması gerekmektedir.
•  Dışişleri bakanlığının konsolosluklara gönderdiği genelge ile pasaportların yalnız “vizeler” yazan bölümüne vize basılmaktadır. Döviz ve gümrük kayıtları ve açıklamalar yazan bölümlere vize basılmamaktadır. Bu nedenle vize sayfaları dolu olan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.
•  Ebeveynleri ile aynı pasaporta kayıtlı çocuklar içinde ayrı vize uygulaması vardır ve pasaporta kayıtlı her çocuk için ayrı bir vize basılmaktadır. Bu nedenle pasaporta kayıtlı çocuk sayısı kadar boş vize sayfası bulunmalıdır.
•  Tüm başvurularda vize formunun eksiksiz doldurulmasına ve imzalanmasına, vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın son dönemde (son 6 ay içerisinde) çekilmiş olmasına özen gösterilmelidir.
•  SSK işe giriş belgelerinde SSK onay damgasının net olmasına dikkat edilmelidir.
•  Konsolosluklar vize başvurusu sırasında kişilere göre standart evrakların dışında farklı evrak taleplerinde de bulunabilir.

Ticari Vize

1. Şirketin imza sirküleri fotokopisi .
2. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
4. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
5. Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda kaşeli ve imzalı davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.
6. Vergi levhası fotokopisi.
7. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
8. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)
9. Pasaportun 1-2-3-4. , 38. ve son sayfasının fotokopisi.
10. Yolcunun önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi
11. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası poliçesi. (Almak istenen vize süresi kadar sigorta yaptırılmış olmalıdır.)
12. Maaş Bordrosu.
13. Uçak bileti rezervasyon detayları.
14. 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.(Biometrik fotograf kesinlikle kabul edilmemektedir.)

Turistik Vize:
1. Şirketin imza sirküleri fotokopisi .
2. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
3. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
5. Vergi levhası fotokopisi.
6. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
7. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)
8. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri
9. Yolcunun önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi
10. Otel rezervasyon formu.
11. Orjinal uçak bileti.
12. Maaş Bordrosu.
13. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası.(Sigorta poliçesinin fotokopisi yeterlidir.)
14. 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.(Bazı konsolosluklar Biometrik fotograf kesinlikle kabul etmemektedir.)
15. Pasaportun 1-2-3-4, 60  sayfasının fotokopisi

Önemli Not: Yukarıdaki bilgiler bugün için geçerlidir, zaman içinde değişiklik gösterebilir.

Binrota
10-06-2009
Schengen Vizesi İçin Gerekli Bilgiler

Bu sayfada yeralan bilgiler Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için geçerlidir. Türkiye Cumhuriyetinin diğer ülke vatandaşları’na uyguladığı vize prosedürleri ile ilgili bilgilere http://www.e-konsolosluk.net veya http://www.mfa.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Tüm vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar:
•  Pasaportun 2. sayfasındaki “Hamilinin imzası” kısmı imzalı olmalıdır.
•  Pasaportun geçerlilik süresinin en az altı ay olması gerekmektedir.
•  Dışişleri bakanlığının konsolosluklara gönderdiği genelge ile pasaportların yalnız “vizeler” yazan bölümüne vize basılmaktadır. Döviz ve gümrük kayıtları ve açıklamalar yazan bölümlere vize basılmamaktadır. Bu nedenle vize sayfaları dolu olan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.
•  Ebeveynleri ile aynı pasaporta kayıtlı çocuklar içinde ayrı vize uygulaması vardır ve pasaporta kayıtlı her çocuk için ayrı bir vize basılmaktadır. Bu nedenle pasaporta kayıtlı çocuk sayısı kadar boş vize sayfası bulunmalıdır.
•  Tüm başvurularda vize formunun eksiksiz doldurulmasına ve imzalanmasına, vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın son dönemde (son 6 ay içerisinde) çekilmiş olmasına özen gösterilmelidir.
•  SSK işe giriş belgelerinde SSK onay damgasının net olmasına dikkat edilmelidir.
•  Konsolosluklar vize başvurusu sırasında kişilere göre standart evrakların dışında farklı evrak taleplerinde de bulunabilir.

Ticari Vize

1. Şirketin imza sirküleri fotokopisi .
2. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
4. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
5. Gidilecek ülkedeki şirketten antetli kağıda kaşeli ve imzalı davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.
6. Vergi levhası fotokopisi.
7. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
8. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)
9. Pasaportun 1-2-3-4. , 38. ve son sayfasının fotokopisi.
10. Yolcunun önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi
11. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası poliçesi. (Almak istenen vize süresi kadar sigorta yaptırılmış olmalıdır.)
12. Maaş Bordrosu.
13. Uçak bileti rezervasyon detayları.
14. 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.(Biometrik fotograf kesinlikle kabul edilmemektedir.)

Turistik Vize:
1. Şirketin imza sirküleri fotokopisi .
2. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi(İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
3. SSK işe giriş bildirgesi fotokopisi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK´nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
5. Vergi levhası fotokopisi.
6. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
7. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir)
8. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı v.b. evrakların fotokopileri
9. Yolcunun önlü arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi
10. Otel rezervasyon formu.
11. Orjinal uçak bileti.
12. Maaş Bordrosu.
13. Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro teminat limitli sağlık sigortası.(Sigorta poliçesinin fotokopisi yeterlidir.)
14. 2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf.(Bazı konsolosluklar Biometrik fotograf kesinlikle kabul etmemektedir.)
15. Pasaportun 1-2-3-4, 60  sayfasının fotokopisi

Önemli Not: Yukarıdaki bilgiler bugün için geçerlidir, zaman içinde değişiklik gösterebilir.

kikkoman
30-06-2009
Vize için tek gerekli belge var ; para,para ve gene para
mugeyidogan
30-03-2010
PASAPORTU 10 YILLIK OLANLAR DİKKAT!!! 1 nisandan itibaren, 10 yıllık TC pasaportlarına schengen ülkeleri vize vermeyecek! Bu pasaportların yenilenmesi gerekiyor.
handep
30-03-2010

vg ilk yazdığın soruna ilave yapmak istiyorum
''Soru :
bir schengen ülkesinden vize aldım ama başka bir ülkeye gideceğim sorun yaşarmıyım ?''

Bunu ben defalarca birebir yaşadım. ispanya dan vize alıp almanya'ya,

italya'dan alıp avusturya'ya, almanya'dan alıp fransa'ya, fransa'dan alıp yine avusturya'ya girdim.
(avusturya konsolosluğu çok ters bi yerde de.. :) )

kimse de bişi sormadı. sorsa da zaten cevabım fix ve hazırdı ''tatilimi ''vize aldığım ülkede'' geçireceğim, ve burada sadece 1 gün kalıp yolculuğuma devam edicem''.. bunu kesinlikle kabul edilyorlar.. arkadaşlarımdan bu cevabı kullanan çok oldu ve hiç sorun yaşamadı onlar da..

 

hostas
07-10-2011
aslında pasaportta bulunan vize durumu ile de alakalı. boş pasaport ve farklı bir ülkeden alınmış ilk schengen ile en basitinden Lufthansa ile frankfurt yada münih e gitmek isterseniz, havalimanındaki görevli orada bulunan pasaport polisinden olur almadan sizi göndermiyor. diyelim gözden kaçtı, gittiniz orada pasaport polisi sorun çıkardı direkt olarak (inad) yolcu olarak sizi geri gönderir ve havayoluna ceza keser. bence buradaki asıl önemli konu, ilk vizeniz olup olmadığıdır. işin içine belki biraz da para giriyordur. yani vize parasını başka bir ülkenin alması ancak sizin başka bir ülkeye girmeniz.
exxe
08-10-2011
mügeyidogan'ın notunu görünce "haydaaa" dedim. 10 yıllık pasaport için müracaat etmek üzereyim de.. sonra uyandım, "10 yıldan eski pasaportlara vize vermeyecekler" anlamında yazdığına.. :)) dervişin fikri işte... :))